dissabte, 24 de maig del 2014

Adhesió al manifest MUCE

xerrada-muce
El passat 21 de maig l’Escola Ferreries de Tortosa va formalitzar, amb una xerrada informativa per als pares d'alumnes, la seva adhesió al Marc unitari de la Comunitat Educativa ( MUCE ) tant per part del claustre de mestres com de l'AMPA, aquest manifest d'adhesió al MUCE serveix per mostrar el nostre rebuig a la LOMCE, la LEC i a les retallades en l'ensenyament. La intenció, a finals d'aquest curs, és la d'enviar el manifest al Consell Escolar de Catalunya amb el màxim nombre de Claustres i AMPES adherides possibles .
xerrada-muce
Des de fa gairebé quatre anys, l'Educació Pública està patint retallades que afecten la qualitat de l'ensenyament impartit i els principals afectats són els nens i nenes amb les seves respectives famílies. Per això ens va semblar important que tots estiguéssiu informats de primera mà del que està passant en l'ensenyament. Sindicats, pares i professors involucrats en el moviment van poder explicar les seves raons per estar en contra de les retallades i dels nous sistemes educatius que s'estan implantant. Aquestes retallades s'estan duent a terme en forma de reducció de mestres, professors i personal de suport, amb el no cobriment de les baixes del professorat des del primer dia, l'augment del límit màxim d'alumnes per aula ( massificació de les aules ), la disminució de l'aportació per a les despeses de funcionament dels centres, l'eliminació dels Plans d'Entorn ( subvenció a les activitats extraescolars ), la disminució de diferents tipus de beques: material escolar, menjador, reeducació ... i l'empitjorament de les condicions laborals del professorat .
1er dia sense normalitat

L'escola Ferreries creiem en un ensenyament públic de qualitat, gratuït i inclusiu

 Per això ens sumarem a totes les mobilitzacions i actes que es convoquin des de MUCE i demanem, als pares que hi estiguin d'acord, la seva col·laboració.
 Una de les mesures que proposen des del MUCE de les terres de l'Ebre i que s'està fent en 10 escoles del territori, és el "1er dia sense normalitat" a l'inici de cada trimestre. Aquesta mesura consisteix a fer una concentració de pares i alumnes a les entrades de les escoles, a les 9h del matí, i romandre 10 minuts sense entrar a l'escola en senyal de protesta. Totes les famílies tenen la llibertat d'entrar als seus fills/es a l'escola si no volen participar en la concentració. El professorat, per normativa legal, no podrà sortir fora del recinte escolar  tot i que la recolzi.
A part, tots els Dimecres “grocs" vestirem la samarreta groga, perquè només si mantenim les nostres protestes en el temps i som persistents aconseguirem canviar les polítiques de retallades , LEC i LOMCE .

Plataforma SOS ensenyament

Les escoles de tota Catalunya es vesteixen de groc cada dimecres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada